Kalusteet kohdilleen ja miljoona pistorasiaa

Rauhallista ja aurinkoista sunnuntaita kaikille! Huomasittekin ehkä, että logo on päivitetty. Siitä kiitos Niko Paulanteelle (nikopaulanne.com). Olen kyllä erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Väri muuttui keltaisesta turkoosiin, ihanan raikas ja ehdottomasti yksi lempiväreistäni!

Nyt kun logo ja värisuunnitelmat on saatu päätökseen, niin olen ehtinyt paneutua tarkempiin kalustesuunnitelmiin. Siinä onkin tämän alan amatöörillä hommaa – mutta onneksi on keksitty Ikean Keittiösuunnitteluohjelma! Tuon ohjelman löydät osoitteesta: https://www.ikea.com/fi/fi/planners/

Sen avulla olen saanut aseteltua paikoilleen välinehuollon, toimenpidetilan, laboratorion ja vastaanottohuoneen kalusteita. Välillä on pitänyt käydä klinikalla tarkistelemassa mittoja, koska kun vanhasta remontoidaan uutta, niin esimerkiksi väliseinien paikat määräytyvät monen tekijän summana, ja lopulliset mitat siinä matkan varrella muuttuvat moneen kertaan. Lisäksi vaikka neliöitä on ihan riittävästi, niin kyllä tässä melko kompaktisti saa kaiken asetella, jotta kaikki halutut toiminnot saadaan mahtumaan ja myös toimimaan joka päiväisessä arjessa hyvin.

Välinehuolto

Kaappien ja kalusteiden mitat ja sijainnit täytyy nyt tietää tarkasti, jotta sähköt ja putket saadaan kerralla oikeisiin paikkoihin. Ja niiden asentaminen alkaa huomenna, eli ei yhtään liikaa aikaa suunnitelmien viimeistelylle! Mieheni Mikko onkin ollut sekä eilen lauantaina lähes koko päivän työmaalla, ja äsken lähti taas. Minun oli valitettavasti tänäänkin jäätävä kotiin lasten kanssa. Kun koronan takia isovanhempia ei nyt pyydetä apuun, kuten normaalisti tällaisissa tilanteissa. Onneksi pienimmät lapset saavat arkisin olla edelleen päiväkodissa, ja isoin koululainen pärjäilee työpäivän ajan itsekseen kotosalla. Yrittäjillä riittää töitä edelleen, pitää pitää pyörät pyörimässä. Näin ollen pystymme arkisin edistämään remonttia tehokkaasti, ja minä lisäksi hoidan potilaita vielä vanhoissa tiloissa muutamina päivinä ennen muuttoa.

Samalla on pitänyt siis tehdä sähkösuunnitelmaa. Koko sana aiheuttaa minulle akuuttia hiusten harmaantumista, mutta ei auttanut kuin tarttua härkää sarvista, koska kukaan muu tässä projektissa ei tiedä, missä ja kuinka paljon sähköä klinikan eri osissa ja toimenpidetiloissa tarvitaan. Niinpä olen miettinyt läpi kaikki, siis ihan kaikki sähkölaitteet, voimavirrat ja atk-laitteet, mitä klinikalla tulee olemaan, ja listannut ne huoneittain. Niitä on muuten paljon. Lisäksi sitten nämä sähkötarpeet on sijoiteltu kolmiulotteisesti suunnitelmaan, jotta pistorasioita on paitsi riittävästi, ne ovat myös oikeissa sijainneissa tarpeeseen nähden. Ei ole kiva kumarrella lattian rajaan sohimaan töpseliä paikoilleen monta kertaa päivässä, joten pistorasiat ovat pitkälti käden korkeudella.

Vastaanottohuone

Klinikalle tulee myös muutamia laitteita, jotka tarvitsevat voimavirtaa, kuten röntgenlaite ja instrumenttidesinfektori. Tietyissä paikoissa kuten hammashoitopisteissä sekä leikkaussalissa käytetään erityisen paljon sähkölaitteita. Tyypillisesti tilanne on klinikoilla se, että jatkojohtoja on vähän siellä sun täällä, koska kukaan ei ole aavistanut, kuinka monta laitetta jonain päivänä on käytössä. Tai sitten sähköremontin olennaisuus on sivuutettu heti alussa remonttia tehdessä. Tässä kyseisessä liiketilassa sähköt olivat jo aikansa eläneet, joten samalla tehdään perusparannusta. Luonnollisesti sähköjen uusiminen ja päivittäminen myös tekee tilasta merkittävästi turvallisemman meille käyttää. Vanhempi yrittäjäkollega vinkkasi, että laske tarve ja lisää siihen vielä muutama pistorasia joka kohtaan. Näin ollen pistorasioita on tulossa laskujeni mukaan noin 120 kpl ympäri klinikkaa, ja veikkaan, että silti jälkeenpäin huomataan, että jostain puuttuu.

Laboratorio ja toimenpidetilaa

Ja tässä vielä loppukevennyksenä tuo uusi, hiottu versio logosta. Eläin lääkärinä on mielestäni aika söpö, entä teistä?

– Kaisa

 

Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Paras ystäväsi saa lempeää hoitoa Pyynikin eläinlääkäreillä Pyynikintorin laidalla.  Tiloihin on mukava tulla palveltavaksi, myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on kadunvarsilla ja julkisilla kulkuneuvoilla kuten Nysse ja Ratikka pääsee melkein ovelle.

Mikäli et tiedä mikä lemmikillä on, hätä on akuutti tai et löydä ajanvarauksesta aikaa, voit aina soittaa meille 03-389 1010

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03-3891010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.

Varaa aika Soita

Katso myös  hinnastomme ja palvelumme.