Materiaalivalintoja ja vesipisteiden sijoittelua

Yksi tärkeimmistä valinnoista klinikkaa rakentaessa on tietenkin materiaalit. Erityisen tärkeä on mielestäni lattia. Tilassa on tällä hetkellä laattalattia. Pitkään mietimme, että mennäänkö sillä, kyllähän sekin olisi välttänyt, ja olisimme säästäneet sekä aikaa että rahaa remontissa. Lattian muutostyö nielaisee toki loven budjetista, mutta pidän sitä kuitenkin niin tärkeänä asiana klinikan toiminnallisuuden kannalta, etten vaan millään pysty tinkimään tässä kohdassa. Kyselin lattia-asiasta kokemuksia myös toisilta yrittäjä-kollegoilta ja kuulin suosituksia erilaisista valinnoista. Monet olivat tyytyväisiä epoksiin pienellä määrällä hiekkaa, ja myös julkisten tilojen muovimattoa kehuttiin. Yksi merkki nousi keskusteluissa esiin, ja se oli Upofloor.

https://www.archdaily.com/608705/veterinary-clinic-masans-domenig-architekten/5500f053e58ece8129000132-vet-clinic-3small-jpg

Estrad -mallistosta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja väreissä. Mikä tärkeintä, siinä on erinomainen kulutuksenkesto sekä helppohoitoinen TOP Protection pinta. Eli kun potilas pissaa/oksentaa/ripuloi aulaan, on se helppo siivota ja pinta kestää hyvin myös desinfiointiaineet. Päällyste kuuluu parhaaseen kulutusluokkaan T.

Tässä vielä speksit Upofloorin sivuilta (https://www.upofloor.com/globalassets/upofloor/documents/brochure/fi/upofloor-estrad-esite.pdf):

Lattia julkisiin kovan kulutuksen kohteisiin

• Estrad-päällysteet kuuluvat parhaaseen kulutusluokkaan T
• Helppohoitoinen TOP Protection pinta
• Turvallinen ja pitävä jalan alla
• Saumat hitsattuna vesitiivis
• Puhdas sisäilma, M1 luokiteltu
• Hillitty kuosi laajassa värivalikoimassa
• Ftalaattivapaa tuotantoteknologia
• 100 % kierrätettävissä
• Helppo asentaa

Vesipisteiden sijoittelu
Nyt kun pohjakuva on saatu työstettyä melkolailla valmiiksi, onkin aika sijoitella loput vesipisteet jotta putkari pääsee hommiin. Jokainen joka on ollut eläinlääkärissä lemmikkinsä kanssa ymmärtää, että vesipiste on ihan kiva olla vastaanottohuoneessa. Näin COVID-19-epidemian keskellä on varmaan turha enempää muistutella käsienpesun ja käsihygienian merkistystä sen kummemmin. Ilman epidemiaakin, on se vaan mukava pestä kädet sen jälkeen, kun on tutkinut karvaotuksen läpikotaisin, peräreiän anatomiaa myöten. Tai ottanut potilaalta verta, jota onkin lentänyt ympäriinsä potilaan yllättäen heilauttaessa tassuaan, jossa sojottaa neula. Huoneiden lisäksi vettä tarvitaan mm. erilaisille lääketieteellisille laitteille kuten instrumenttidesinfektorille sekä autoklaaville.

Vastaanottohuoneen ja koko klinikan suunnittelussa mietin myös paljon ergonomiaa. Työntekijöiden ja oman selkäni säästäminen on yksi suurista prioriteeteista jokapäiväisessä toiminnassa. Eläinten kiinnipiteleminen sekä esimerkiksi kirurgisten toimenpiteiden tekeminen kun ei aina ole kovin mukavaa selän kannalta. Tästä aiheesta lisää myöhemmin!

Tässä on muuten muutama aivan ihanasti toteutettu tutkimushuone 🙂

https://marzenalistwan.com/portfolio_item/vet-clinic-interior-design/https://marzenalistwan.com/portfolio_item/vet-clinic-interior-design/

https://www.skaervet.com/hospital-tour/exam-roomshttps://www.skaervet.com/hospital-tour/exam-rooms

Aurinkoista loppuviikkoa!

– Kaisa

 

Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Paras ystäväsi saa lempeää hoitoa Pyynikin eläinlääkäreillä Pyynikintorin laidalla.  Tiloihin on mukava tulla palveltavaksi, myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on kadunvarsilla ja julkisilla kulkuneuvoilla kuten Nysse ja Ratikka pääsee melkein ovelle.

Mikäli et tiedä mikä lemmikillä on, hätä on akuutti tai et löydä ajanvarauksesta aikaa, voit aina soittaa meille 03-389 1010

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03-3891010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.

Varaa aika Soita

Katso myös  hinnastomme ja palvelumme.