Klinikka

Pyynikin eläinlääkärit on täysin kotimainen, itsenäinen pieneläinklinikka Tampereen Pyynikintorilla. Haluamme hoitaa jokaista potilasta, kuin omaamme. Panostamme sujuvaan ja miellyttävään asiakaskohtaamiseen sekä lemmikin kokonaisvaltaiseen terveyden- ja sairaudenhoitoon.

Osaavat eläinlääkärimme ja klinikkaeläinhoitajamme huolehtivat lemmikistäsi terveyden- ja sairaudenhoidon osalta. Tarjoamme kaikki peruseläinlääkäripalvelut, myös mm. röntgenkuvaukset, hammaskirurgiapalvelut ja laajat sisätautiselvittelyt. Odotamme että saamme palvella sinua ja parasta ystävääsi!

Henkilökunta

Kaisa Juhajoki
Eläinlääkäri, yrittäjä

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2012, ja tehnyt sen jälkeen pieneläinpainotteista praktiikkaa. Ennen oman klinikan perustamista olen työskennellyt monipuolisesti sekä kunnaeläinlääkärinä että pieneläinklinikoilla. Minulla on erityisesti kokemusta pieneläinten hammashoidoista sekä eläinsairaalan päivystystyöstä. Perustin yritykseni Pyynikin eläinkääkärit syksyllä 2019, ja omat tilat klinikalleni valmistuivat huhtikuussa 2020. Lisäksi olen ollut mukana perustamassa Eläinklinikka Norppaa Savonlinnaan keväällä 2019. Jatkokouluttaudun kirurgian ja hammashoitojen saralla. Muita ammatillisia mielenkiinnonkohteitani ovat ensi- ja tehohoito sekä traumatologia. Minulle on tärkeää huomioida aina kokonaisuus niin lemmikin hoidossa kuin eläinlääkäripalvelun tuottamisessakin.

Pyynikin eläinlääkäreissä hoidan kaikenlaisia potilaita, ja teen hammashoitoja sekä ontumatutkimuksia. Kotoa meiltä löytyy kaksi koiraa: novascotiannoutaja Vimma sekä kodinvaihtajana perheeseemme päätynyt pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Nuppu.

Ammatillisia jatkokoulutuksia mm:

  • ESAVS Dentistry III & IV
  • Koirien ja kissojen hammashoito 1
  • Koiran ja kissan hammasröntgenkuvaus
  • ESAVS Soft Tissue Surgery 1
  • Aovet Principles of Fracture Management in the Dog and cat

Jäsenyydet: Suomen eläinlääkäriliitto, Suomen eläinlääkäripraktikot ry, Aovet

Saara Joukanen
Eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2014. Olen työskennellyt kunnaneläinlääkärinä Hämeenlinnassa ja Nilsiässä valmistumiseni aikoihin. Kuitenkin melkein heti valmistuttuani aloin työskennellä pieneläinlääkärinä pieneläinklinikalla. Työskentelin sairaalatasoisella pieneläinklinikalla noin kymmenen vuotta ennen siirtymistäni Pyynikin tiimiin.

Allekirjoitan täydellä sydämelläni Pyynikin eläinlääkäreiden moton: ”hoida potilaitasi, kuin hoitaisit omaa lemmikkiäsi”. Minulle on tärkeää huomioida eläinpotilaan lisäksi myös omistajan huoli, omistajan mieliala ja jaksaminen vaikuttaa merkittävästi myös eläinystävän toipumiseen.

Eläinsairaalassa työskennellessäni olen hoitanut laajalti sekä päivystys-, sairaala- että peruspotilaita. Olen erityisen kiinnostunut pehmytkudoskirurgiasta ja päivystystapaukset ovat myös lähellä sydäntäni. Teen sopimuksen mukaan myös kotikäyntejä (esimerkiksi eutanasiat, pentutarkastukset). Kotikäynneistä voit kysellä lisää ajanvarausnumerostamme. Asun Iittalassa perheeni kanssa, perheeseemme kuuluu ihmisten lisäksi bordercolliet Mini ja Max, borderterrieri Rasti, maatiaiskissat Nysä ja Nasse ja sekä liuta kanoja.  Olen aktiivinen koiraharrastaja, koirieni kanssa olen tähän asti harrastanut PK-lajeja, lähinnä hakua sekä tottelevaisuutta. Lammaskoirat ovat päässeet myös paimentamaan lampaita. Tuoreimman laumanjäsenemme Rastin kanssa olemme aloitelleet pikkuhiljaa tutustumista myös agilityn saloihin.

Penita Pilve
Eläinlääkäri

Penita on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2013. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt pieneläinklinikalla ja kunnaneläinlääkärinä. Tämä iloinen ja aikaansaava eläinlääkäri työskentelee tällä hetkellä meillä osa-aikaisesti, ja lisäksi toimii kunnaneläinlääkärinä osan aikaa. Erityisen mieluisia ja kiinnostavia aihepiirejä Penitalle ovat hammassairaudet sekä lisääntymiseen liittyvät vaivat. Penita jatkokouluttautuukin meillä hammaskirurgiaan.

Kotoa löytyy neljä koiraa (kolme pitkäkarvaista pyreneittenpaimenkoiraa sekä suomenajokoira) ja kilpikonna. Koirien kanssa harrastetaan aktiivisesti (agilitya, paimennusta, PK-lajeja, näyttelyitä ja suomenajokoiran kanssa lisäksi metsästystä) ja lisäksi Penita kasvattaa pyreneittenpaimenkoiria kennelnimellä D´Épinette Noire.

 

Ria Isokangas
Eläinlääkäri

Ria liittyi tiimiimme syksyllä 2021. Ria on iloinen ja ulospäinsuuntautunut, ja tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ennen siirtymistä meille töihin hän on tehnyt pääsääntöisesti pieneläinpraktiikkaa ja lisäksi kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia. Ria hoitaa meillä kaikenlaisia potilaita, mutta aivan erityinen mielenkiinnon kohde on pieneläinten hammashoidot ja hammaskirurgia.  Kotoa löytyy kaksi koiraa, joiden kanssa Ria ulkoilee ja harrastaa vapaa-ajalla. 

 

Taru Tammela
Eläinlääkäri

perhevapaalla 2021-2022

Taru on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta 2017. Tällä hetkellä hän viimeistelee pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa. Aikaisemmin Taru on ollut töissä Yliopistollisessa eläinsairaalassa ja isossa päivystävässä yksityisessä eläinsairaalassa pääkaupunkiseudulla.

Eläinlääkärinä Taru on empaattinen ja huolellinen. Erityisiä kiinnostuksen kohteita on kissojen ja koirien sisätaudit ja ihotaudit, ja niiden osalta hän on myös eniten jatkokouluttautunut. Taru selvittelee mielellään esimerkiksi suolistovaivoja, hormonaalisia ongelmia, virtsatieoireita, kutinoita ja korvavaivoja. Taru on myös päivystänyt paljon, joten kaikenlaisten akuuttipotilaiden hoito on hyvin tuttua. Kotoa Tarulta löytyy kaksi shetlanninlammaskoiraa.

Johanna Sulonen
Eläinlääkäri, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta eläinlääkäriksi 2004 ja pieneläinsairauksen erikoiseläinlääkäriksi 2021. Valmistuttuani olen työskennellyt useilla pieneläinklinikoilla. Kokemusta on kertynyt lähes kymmenen vuoden ajalta päivystävästä pieneläinsairaalasta. Lisäksi olen työskennellyt löytöeläinten parissa vuodesta 2007 vastaten niiden terveyden- ja sairaudenhoidosta Helsingin eläinsuojeluyhdistyksellä. Yksityisyrittäjäksi siirryin eläinlääkäriasema Helmeen kesällä 2020.

Olen perehtynyt sisätauteihin ja diagnostiseen kuvantamiseen, erityisesti vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin. Olen kouluttautunut koti- ja ulkomaisilla kursseilla säännöllisesti. Olen viimeistelemässä pieneläinsairauksien erikoistumistutkintoani Helsingin yliopistossa.

Tutkimusta olen tehnyt liittyen koirien sappirakon sairauksiin. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat ruoansulatuskanavan sairaudet.

Työssäni pyrin asiakaslähtöiseen toimintatapaan, selvittämään eläimen oireiden tarkat syyt, parhaan mahdollisen hoidon ja yhdessä eläimen omistajan kanssa parantamaan potilaan elämänlaatua.

Pyynikillä hoidan erityisesti sisätautipotilaita, kuten esim. kroonisista mahavaivoista (oksentelu/ripulointi), lisääntyneestä juomisesta ja virtsaamisesta, laihtumisesta ja epämääräisistä kivuista/väsymyksestä kärsiviä lemmikkejä.

Noora
vastaava klinikkaeläinhoitaja

perhevapaalla 2021-2022

Noora toimii klinikallamme vastuuhoitajana huolehtien klinikan arjen sujumisesta. Noora on valmistunut vuonna 2012. Ennen siirtymistään Pyynikin tiimiin hän on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta pieneläinklinikalla, joten kokemusta ja osaamista erilaisten tilanteiden hoitoon niin asiakaspalvelussa kuin hoitotyössäkin on paljon. Nooralla on useita vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita, kuten anestesia- ja laboratoriotyöskentely ja potilaiden perioperatiivinen hoito. Tämän kissarakkaan hoitajan kotoa löytyy kolme kissaa.

Mirka
klinikkaeläinhoitaja

Mirka valmistui klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2014. Tämä ahkera ja empaattinen hoitaja on tehnyt siitä asti alan töitä pieneläinklinikalla. Pyynikille hän siirtyi päivystävästä eläinsairaalasta syksyllä 2020. Työssään Mirka pitää erityisesti anestesiavalvonnasta, leikkaussalityöskentelystä sekä eläinten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimisesta. Mirkalla on napakka, positiivinen ja tarkka ote potilastyöhön. Kotona asustelee seurakoira Evi, joka on rodultaan phalene. 

 

Vilma
klinikkaeläinhoitaja

Vilma valmistui 2017 klinikkaeläinhoitajaksi. Vilma pitää työssään erityisesti leikkaussalityöskentelystä ja tuo klinikalle osaamista sekä kokemuksen tuomaa varmuutta laajasti toimenpiteisiin. Hän myös toimii klinikalla vankan kokemuksensa turvin meidän harjoittelijoiden pääasiallisena ohjaajana. Pyynikille hän siirtyi päivystävästä eläinsairaalasta syksyllä 2021.

Janika
klinikkaeläinhoitaja

Janika on oman talon kasvatti. Hän opiskeli meillä oppisopimuksella ja valmistui klinikkaeläinhoitajaksi syksyllä 2021. Janika on tarkka ja huolellinen, sekä aina hyvällä tuulella. Janika pitää erityisesti hammashoitohuoneessa työskentelystä.

Sari
Oppisopimuskoulutettava Klinikkaeläinhoitaja

Sari on aloittanut meillä harjoittelijana ja siirtynyt oppisopimuskoulutettavaksi. Sarin huumorintajuinen ja myönteinen asenne kantaa läpi kiireistenkin päivien. Sari on asiakaspalveluhenkinen ja hyvä tiimityöskentelijä. Sari valmistuu klinikkaeläinhoitajaksi vuoden 2022 aikana.

Mikko Juhajoki
Toimitusjohtaja, yrittäjä

Mikko on monialainen osaaja, joka huolehtii kilinikan asiakkaiden tarpeista, henkilöstön hyvinvoinnista ja yrityksen päivittäisistä asioista.

Harjoittelijat

Klinikallamme on jatkuvasti vaihteleva määrä hoitajaharjoittelijoita sekä eläinlääkäriopiskelijoita oppimassa työskentelyä pieneläinklinikalla. Panostamme mielellämme nuorten innokkaiden ammattilaisten kouluttamiseen. Mikäli sinulla on opiskelupaikka (klinikkaeläinhoitaja), ja haluaisit meille harjoitteluun, voit kysyä vapaita paikkoja meiltä sähköpostitse osoitteesta: .