Sisätaudit

Sisätaudeilla tarkoitetaan laajaa ryhmää erilaisia sairauksia, ja sisätaudit onkin yksi haastavimmista ja mielenkiintoisimmista osa-alueista eläinlääketieteessä.

Sairauksien selvittely vaatii monesti erilaisten syiden poissulkemista ja testien tekemistä. Näitä ovat esimerkiksi ultraäänitutkimus, röntgenkuvaus ja erilaiset laboratoriotutkimukset. Turhia tutkimuksia ei ole, sillä monet sairaudet oireilevat hyvin vaihtelevin tavoin, jolloin on usein mahdotonta tietää mistä on kyse ennen perusteellista kartoitusta. Toki joskus sokeakin kana jyvän löytää, mutta pääsääntöisesti tässä hommassa vaaditaan vähän enemmän pähkäilyä ja tutkimista ennen lopputulosta.

Tutkimus alkaa huolellisella esitietojen kyselemisellä. Omistajalta saatetaan kysyä mm. lemmikin aikaisemmista sairasteluista, sen ruokavaliosta, elinympäristöstä sekä oireiden laadusta ja kestosta. Hyvät ja tarkat esitiedot auttavat oikeille raiteille pääsemisessä, joten omistajan on hyvä miettiä jo ennen käyntiä näitä asioita, ja kirjata niitä esimerkiksi paperilapulle ylös, jottei mitään oleellista pääsisi unohtumaan.

Yleisimpiä sisätautisia ongelmia lemmikeillä:

  • suolisto-oireet, kuten ripuli
  • maksasairaudet (mm. sappirakon sairaudet)
  • munuaissairaudet ja virtsateiden sairaudet
  • sydänsairaudet
  • hengitystiesairaudet
  • sisäeriterauhasten sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai liikatoiminta (hypotyreoosi / hypertyreoosi), Addisonin tauti,
  • Cushingin tauti, diabetes mellitus
  • Lisääntymiseen /sukuelimiin liittyvät vaivat

Lue lisää

 

Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Paras ystäväsi saa lempeää hoitoa Pyynikin eläinlääkäreillä Pyynikintorin laidalla.  Tiloihin on mukava tulla palveltavaksi, myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on kadunvarsilla ja julkisilla kulkuneuvoilla kuten Nysse ja Ratikka pääsee melkein ovelle.

Mikäli et tiedä mikä lemmikillä on, hätä on akuutti tai et löydä ajanvarauksesta aikaa, voit aina soittaa meille 03-389 1010

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03-3891010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.

Varaa aika Soita

Katso myös  hinnastomme ja palvelumme.

Tutustu muihin palveluihimme