Akuuttihoito ja ensiapu

Klinikallamme on valmius ottaa vastaan akuutisti sairastuneita lemmikkejä aukioloaikojemme puitteissa ja ajanvaraustilanteen salliessa. Meillä on lisäksi käytössä useiden vakuutusyhtiöiden suorakorvauspalvelu, jolloin omistaja maksaa hoidosta vain omavastuuosuuden käynnin yhteydessä (suorakorvauspalvelun aukioloaikoina).

Tarjoamme apua mm. seuraavissa tilanteissa:

  • Myrkytykset
  • Loukkaantumiset ja tapaturmat
  • Puremahaavat
  • Äkillinen oksentelu ja ripulointi
  • Hengitystieoireet, hengitysvaikeus
  • Synnytysvaikeus, sektiot
  • Silmä-, korva- ja ihohtulehdukset

Lue myös

Eutanasia

Kun on aika jättää jäähyväiset, me olemme rinnallasi. Eutanasia voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun lemmikillä todetaan vakava ja parantumaton sairaus. Eläimelle ei tule aiheuttaa tarpeetonta kipua tai kärsimystä, ja toisinaan armollisinta on päästää irti. Eläin ei koskaan kärsi eutanasiasta, kun se suoritetaan oikein.

Lue lisää

Mitä eutanasiassa tapahtuu?

Kun on tullut aika nukuttaa lemmikki ikiuneen, anna kokeneiden hoitajiemme ja eläinlääkäreidemme suorittaa tämä viimeinen palvelus. Näin voit itse olla tilanteessa rauhallisin mielin, ja keskittyä hyvästelemään ystävä kohti sateenkaarisiltaa.

Toimenpide alkaa kevyellä esirauhoituksella, joka pistetään lihakseen. Tämän jälkeen lemmikki hiljalleen rauhoittuu. Yleensä tämä vie n. 5-10 minuuttia. Tämän jälkeen lemmikille asetetaan suonensisäinen kanyyli yleensä etujalkaan. Kanyylista annostellaan hiljalleen nukutusainetta, joka on samaa mitä käytetään esimerkiksi leikkauksissa nukuttamiseen. Lemmikki vaipuu syvempään ja syvempään uneen, eikä kärsi tilanteesta millään tavalla. Lopuksi annetaan vielä vahvempaa nukutusainetta. Lemmikin sydän pysähtyy lopulta, ja se nukahtaa ikiuneen rauhallisesti. Kokonaisuudessaan toimenpide vie n. 15 minuuttia, ja tämän jälkeen saatte vielä hyvästellä perheenjäsenen huoneessa kaikessa rauhassa.

Kauttamme järjestyy sekä yhteistuhkaus että yksilötuhkaus Eläintuhkaamo Pilvilinnassa. Joten teidän ei tarvitse huolehtia siitäkään.

Tutustu muihin palveluihimme