Akuuttihoito ja ensiapu

Klinikallamme on valmius ottaa vastaan akuutisti sairastuneita lemmikkejä aukioloaikojemme puitteissa ja ajanvaraustilanteen salliessa. Meillä on lisäksi käytössä useiden vakuutusyhtiöiden suorakorvauspalvelu, jolloin omistaja maksaa hoidosta vain omavastuuosuuden käynnin yhteydessä (suorakorvauspalvelun aukioloaikoina).

Tarjoamme apua mm. seuraavissa tilanteissa:

  • Myrkytykset
  • Loukkaantumiset ja tapaturmat
  • Puremahaavat
  • Äkillinen oksentelu ja ripulointi
  • Hengitystieoireet, hengitysvaikeus
  • Synnytysvaikeus, sektiot
  • Silmä-, korva- ja ihotulehdukset

Lue myös

Eutanasia

Kun on aika jättää jäähyväiset, me olemme rinnallasi. Eutanasia voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun lemmikillä todetaan vakava ja parantumaton sairaus. Eläimelle ei tule aiheuttaa tarpeetonta kipua tai kärsimystä, ja toisinaan armollisinta on päästää irti. Eläin ei koskaan kärsi eutanasiasta, kun se suoritetaan oikein.

Lue lisää

Mitä eutanasiassa tapahtuu?

Kun on tullut aika nukuttaa lemmikki ikiuneen, anna kokeneiden hoitajiemme ja eläinlääkäreidemme suorittaa tämä viimeinen palvelus. Näin voit itse olla tilanteessa rauhallisin mielin, ja keskittyä hyvästelemään ystävä kohti sateenkaarisiltaa.

Toimenpide alkaa kevyellä esirauhoituksella, joka pistetään lihakseen. Tämän jälkeen lemmikki hiljalleen rauhoittuu. Yleensä tämä vie n. 5-10 minuuttia. Tämän jälkeen lemmikille asetetaan suonensisäinen kanyyli yleensä etujalkaan. Kanyylista annostellaan hiljalleen nukutusainetta, joka on samaa mitä käytetään esimerkiksi leikkauksissa nukuttamiseen. Lemmikki vaipuu syvempään ja syvempään uneen, eikä kärsi tilanteesta millään tavalla. Lopuksi annetaan vielä vahvempaa nukutusainetta. Lemmikin sydän pysähtyy lopulta, ja se nukahtaa ikiuneen rauhallisesti. Kokonaisuudessaan toimenpide vie n. 15 minuuttia, ja tämän jälkeen saatte vielä hyvästellä perheenjäsenen huoneessa kaikessa rauhassa.

Kauttamme järjestyy sekä yhteistuhkaus että yksilötuhkaus Eläintuhkaamo Pilvilinnassa. Joten teidän ei tarvitse huolehtia siitäkään.

Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Paras ystäväsi saa lempeää hoitoa Pyynikin eläinlääkäreillä Pyynikintorin laidalla.  Tiloihin on mukava tulla palveltavaksi, myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on kadunvarsilla ja julkisilla kulkuneuvoilla kuten Nysse ja Ratikka pääsee melkein ovelle.

Mikäli et tiedä mikä lemmikillä on, hätä on akuutti tai et löydä ajanvarauksesta aikaa, voit aina soittaa meille 03-389 1010

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03-3891010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.

Varaa aika Soita

Katso myös  hinnastomme ja palvelumme.

Tutustu muihin palveluihimme