Leikkaukset ja anestesia

Palveluihimme kuuluu sekä päivystyskirurgia, että elektiivinen kirurgia
Klinikallamme on kattavasti varusteltu leikkaussali, jossa suoritamme pehmytosakirurgisia toimenpiteitä. Yleisimpiä toimenpiteitä ovat:

 • Kastraatio ja sterilisaatio
 • Kasvainten poisto, ”ihopatit”
 • Keisarinleikkaus eli sektio
 • Märkäkohtuleikkaus
 • Virtsakivien poisto virtsarakosta
 • Vierasesineen poisto suolistosta
 • Sappirakon poisto
 • Pernan poisto
 • Munuaisen poisto
 • Silmän poisto
 • Varvasamputaatio
 • Häntäamputaatio

Lue myös

SUUNNITELLUT LEIKKAUKSET

Yleisimpiä elektiivisiä eli suunniteltuja leikkauksia pieneläimillä ovat kastraatio ja sterilisaatio. Kastraatiosta puhutaan urosten kohdalla, ja se tarkoittaa kivesten poistamista, jolloin eläin ei ole enää lisääntymiskykyinen, ja sen hormonitoiminta muuttuu testosteronitason laskiessa. Vastaavasti naaraseläimellä puhutaan sterilisaatiosta. Kissoilla sekä nuorilla koirilla (normaalipainoinen noin alle 2 v narttu jolla ei nähdä muutoksia kohdussa) leikkauksessa poistetaan vain munasarjat, mutta vanhemmilla yksilöillä tai epäiltäessä kohdussa tulehdusta tai muita muutoksia, poistetaan myös kohtu.
Suoritamme kastraatioita ja sterilisaatioita koirille, kissoille ja kaneille.

PÄIVYSTYSLEIKKAUKSET

Päivystysleikkauksista yleisimpiä ovat märkäkohtuleikkaus, erilaiset haavahoidot (esim. laajat puremahaavat tai metsästysonnettomuudet), vierasesineleikkaukset suolistosta ja keisarinleikkaus. Mahalaukun kiertymä eli torsio on myös hätätilanne, joka vaatii välitöntä leikkausta.

KASVAIMET

Klinikallamme leikataan erilaisia kasvaimia, ja näitä ovat mm. maitorauhaskasvaimet, ihokasvaimet, suukasvaimet, virtsarakon tai kohdun kasvaimet. Kasvainkirurgiassa tärkeässä osassa on potilaan kokonaisvaltainen arviointi ennen leikkauspäätöstä, jotta saavutetaan optimaalinen hoitotulos. Eläinlääkäri tekee aina yksilöllisen tutkimus- ja hoitosuunnitelman kasvainsairauksissa. Vaativammat kasvainoperaatiot sekä sytostaattihoitoa vaativat potilaat lähetämme eteenpäin onkologiseen kirurgiaan erikoistuneille kollegoille.

TURVALLINEN ANESTESIA

Leikkaukset suoritetaan turvallisesti ja valvotusti inhalaatioanestesiassa, ja käytössämme on moderni anestesianvalvontalaitteisto. Eläinlääkärimme huomioi kunkin potilaan yksilölliset tarpeet anestesiassa ennen leikkausta suoritettavan terveystarkastuksen perusteella. Eläinlääkäri saattaa myös suositella ennen anestesiaa tehtävää verinäyteanalyysia lemmikin terveydentilan tarkistamiseksi.

KOTIHOITO-OHJEET

Optimaalisen hoitotuloksen takaamiseksi on tärkeää noudattaa kaikkia eläinlääkärin antamia kotihoito- ohjeita tarkasti. Leikkauksen jälkeen käytettävät yleisimmät kipulääkkeet sekä antibioottikuurit saatte mukaan klinikalta, samoin kuin haavan nuolemiseen käytettävän kaulurin tai puvun.
​Leikkaushaavan tarkastus ja ompeleiden poisto n. 10-12 vrk kuluttua leikkauksesta sisältyy kaikkien leikkaustoimenpiteiden hintaan.
On aina tärkeä olla yhteydessä eläinlääkäriin mahdollisimman pian, mikäli havaitset lemmikkisi toipumisessa normaalista poikkeavaa.

Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Paras ystäväsi saa lempeää hoitoa Pyynikin eläinlääkäreillä Pyynikintorin laidalla.  Tiloihin on mukava tulla palveltavaksi, myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on kadunvarsilla ja julkisilla kulkuneuvoilla kuten Nysse ja Ratikka pääsee melkein ovelle.

Mikäli et tiedä mikä lemmikillä on, hätä on akuutti tai et löydä ajanvarauksesta aikaa, voit aina soittaa meille 03-389 1010

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03-3891010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.

Varaa aika Soita

Katso myös  hinnastomme ja palvelumme.

Tutustu muihin palveluihimme