Ulostenäytteen kerääminen

Ulostenäytteiden avulla pyritään selvittelemään koirien ja kissojen kroonisten suolistovaivojen syytä tai loislääkityksen tarvetta. Yleensä tarvitaan kolmen vuorokauden näytteet, sillä esimerkiksi matojen munia ei erity ulosteeseen välttämättä joka päivä. Jokaiselta päivältä kerätään vain yksi näyte ja noin teelusikallinen ulostetta riittää. Näytteeseen tuleva osa ei saa koskettaa maata. Kerää näytteet kolmena peräkkäisenä päivänä erillisiin puhtaisiin muovi- tai lasipurkkeihin ja merkitse purkkeihin näytteenottopäivät, omistajan sukunimi ja lemmikin nimi. Näytteitä säilytetään jääkaappilämpötilassa, mutta ei mieluiten ruokajääkaapissa, jos mahdollista.

Tuo purkit klinikalle viimeisenä näytteenottopäivänä. Ajoita kerääminen niin, että saat tuotua näytteet klinikalle alkuviikosta, viimeistään torstaina aamupäivällä, jotta ne eivät pilaannu viikonlopun aikana postissa, kun ne lähetetään laboratorioon.

 

Lue myös

 

Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Paras ystäväsi saa lempeää hoitoa Pyynikin eläinlääkäreillä Pyynikintorin laidalla.  Tiloihin on mukava tulla palveltavaksi, myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on kadunvarsilla ja julkisilla kulkuneuvoilla kuten Nysse ja Ratikka pääsee melkein ovelle.

Mikäli et tiedä mikä lemmikillä on, hätä on akuutti tai et löydä ajanvarauksesta aikaa, voit aina soittaa meille 03-389 1010

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03-3891010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.

Varaa aika Soita

Katso myös  hinnastomme ja palvelumme.